dimecres, 21 de desembre del 2011

Bon dia!
Com cada trimestre els diferents alumnes dels centres que formen la Xarxa Pública Local d'Accés a Internet de Viladecans XPLAI realitzen un article d'opinió personal, sobre temes d'actuatitat, les seves experiències a classe, receptes de cuina... Tot això s'ha recollit en la Revista nº 21, que us presentem a continuació.

Esperem que us agradi, i recordeu que si voleu col·laborar amb nosaltres en properes edicions, només cal que envieu el vostre article a xplai@fundacionviladecans.org


Vanessa Oncala Quero  
Dinamitzadora XPLAI  
Fundació Ciutat de Viladecans

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Comencen els cursos XPLAI

Dilluns s’enceta la desena edició dels cursos de formació en noves tecnologies

L'Atrium Viladecans ha acollit la inauguració de la edició 2011-12 dels cursos de la xarxa XPLAI (Xarxa Publica Local d'Accés a Internet). L'acte va ser presidit per l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el gerent de la Fundació Ciutat de Viladecans, Joan Bassoles.

Durant el seu parlament l'alcalde de Viladecans va mostrar les diferents actuacions que s'estan fent a la ciutat per apropar al ciutadà a les noves tecnologies i que s'han traduït amb la instal·lació de pissarres digitals a les escoles de la ciutat o en aquests cursos de formació entre d'altres. 'Ens estem preparant per a la ciutat del futur on molts serveis i tasques quotidianes es faran a través de les noves tecnologies'.

La presentació dels cursos es va tancar amb una xerrada a càrrec d'Antonio Covelo de l'empresa Covelo& Co. que va parlar sobre el futur de les noves tecnologies i la seva aplicació en el dia a dia de les persones.

Les classes dels nous cursos d'ofimàtica i Internet de la xarxa XPLAI començaran aquest dilluns.

Jordi Castellano

dijous, 26 de maig del 2011

Entrega de diplomes 2010-2011

Bon dia a tothom!!!

Com cada any la Fundació Ciutat de Viladecans, conjuntament amb l'Ajuntament del municipi, faran entrega dels diplomes dels curs setembre-juny (2010-2011) dels cursos d'Introducció a les Noves Tecnologies, que es fan en els diferents casals de Viladecans.

L'entrega de diplomes serà el proper dia 29 de juny a les 18:00 hores a Atrium, Av. Josep Tarradellas, nº 17

Esperem que assitiu, i si no podeu anar a recollir el vostre diploma el dia 29 de juny, el podeu passar a recollir per la Fundació Ciutat de Viladecans, a partir del 4 de juliol en horari de 09:00 a 14:30 hores.

dilluns, 8 de novembre del 2010

L'Equador

Bé, ja hem arribat a l'equador!
No, no ... no hem anat a llatinoamèrica, si no que ja hem superat la meitat del trimestre.
I encara que som els del centre de Can Batllori, estem fent les classes a l'Edelia Hernández, mentre s'acaben les obres d'adequació del centre de Can Batllori.
He de dir que ens tracten molt bé tots els membres de l'Edelia, tant el personal docent com l'administratiu, i estem molt a gust amb ells.
Però Can Batllori és la nostra casa i cada cop que passen les setmanes el pensament de quan tornarem a casa es fa més intens.
Ara fa 15 dies que vaig entrar per veure si ja estaven acabades les obres. El poc que vaig veure em va agradar: el terra pulit, les pareds recent pintades... en definitiva, amb olor d'estrena. Però encara ens haurem d'esperar una mica per anar-hi.

A més a més, avui he passat pel davant del Picasso i he observat força activitat amb obrers a dalt de la taulada. Crec que els companys del Picasso també tenen forces ganes de tornar a casa seva, encara que hauran d'esperar una mica més que nosaltres.

I es que ja sabeu: Quien espera, desespera.

Carles

dilluns, 13 de setembre del 2010

Nous cursos 2010-2011

La Xarxa Pública Local d’Accés a Internet (XPLAI) obre avui el període d’inscripció als seus cursos i tallers del primer trimestre del curs 2010-2011 que començaran a partir del 27 de setembre.

Durant aquesta setmana es poden fer les inscripcions als més de 10 cursos i tallers que s’imparteixen als centres de la Xarxa XPLAI de la Fundació Ciutat de Viladecans, que en total oferiran unes 300 places aquest trimestre.

La Fundació Ciutat de Viladecans continua amb la seva tasca de promocionar l’ús de les noves tecnologies amb el seu programa de cursos d’ofimàtica a través de l’XPLAI (Xarxa Pública Local d’Accés a Internet). Així, l’XPLAI imparteix per una banda cursos d’Ofimàtica i Internet, tots dos en primer i segon nivell, als diferents centres de què disposa.

A més a més, a l’XPLAI es pot obtenir l’ACTIC, el Certificat de la Generalitat d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, en el nivell bàsic. L’XPLAI ofereix un curs preparatori per a la realització de la prova ACTIC, que s’impartirà a la Biblioteca de Viladecans els dilluns, dimarts i dijous de 18.00 a 20.00 hores ( ACTIC Normal), De dilluns a divendres de 16:00 a 18:00 (Horari intensiu) i al Pau Picasso de dilluns a divendres de 09:00 a 11:00 (Horari intensiu) o dilluns, dimarts i dijous de 11:00 a 13:00 (ACTIC Normal). El curs consta de dues parts, una de 36 hores presencials i una altre de 24 hores de formació en línia on un tutor anirà proposant exercicis sobre el temari ACTIC.

Els cursos i tallers ofereixen un màxim de deu places per centre. Les inscripcions s’han de fer personalment a la Fundació Ciutat de Viladecans, c/Antiga Riera, 8, o bé per telèfon al 93647 0 55.

dimecres, 21 d’abril del 2010

Calçotada final de trimestre

El passat 22 de març, amb el grup del dilluns, vam celebrar el final del trimestre amb una calçotada.
Els calçots els va portar el Josep Estapé i la seva senyora, cultivats per ells mateixos. A més, ens els vam menjar en el seu camp. Això si que és del camp al plat! Bonísssimsss!!!

















De 2 en 2... el doble de bons!




dimarts, 16 de febrer del 2010

Els ordinadors es disfressen

Be, no van ser els ordinadors els que es van disfressar, si no els alumnes. I el resultat va ser una bona estona de riure.




Van venir armats!!! I amb la pistola van intimidar al monitor!!!. Be, encara que no sé si realment el van intimidar o van acabar força espantats.
És que, quin personal més estrany que contracten per donar classes d'informàtica, oi?